ShoutMix chat widget

::..Geng Cik Niesa..::

Saturday, July 31, 2010

::..Happy Friendship Day..::


1 2 3..Action!!!.  Wan Khairunnisa Binti Wan Mohammad ingin mengucapkan Happy Friendship Day kepada sume member2 yang mengenali aku sepanjang aku hidup nih..he3..Banyak suka duka..Yang duka tue aku tak nak hengat...

Kepada
Amyrah Bt Abdul Hadi
Dania Omar
Izzati Bt Zolpata
Jamaiah Binti Ruslan Mayah aka ayam@cik nyet
Nur Hasliny Bt Junaidi aka Miss Bong
Nur Syamimi Bt Sulaiman
Samsiyah Bt Talip
Siti Nurul Shuhada Bt Mohd Zain aka Che Mek Budu
My Ex classmate
My Ex schoolmate
  My Ex roomate

(Nama mengikut urutan dan tidak ada yang lebih atau yang kurang hik3..kepada sape2 yang nama die tak de dalam list..sorry..kalau nak taip sume alamatnya sampai ke esok tak
abes..hu3...tapi korang tetap aku hengat sampai bile2..)

dan tak lupa gak kepada Encik Harez..he3

"Happy Friendship Day"

Fruitarre Strawberry atau Kiwi????

Kalau korang tanya aku sedap sangat ke aiskrim nih, aku dengan muka ala-ala sinchan bagitau korang flavour strawberry jew yang sedap. Walaupun rasa die masam-masam manis. I like..ha3..Sebab aku ni peminat strawberry..ha3..Kalau kiwi plak aku suggest kat korang takyah beli coz rasa die macam jeruk..Dengan muka toya aku bagitau korang tetttttt tak sedap. Menyesal aku beli aiskrim flavour kiwi. Ingatkan kalau strawberry da sedap kiwi mesti sedap gak.Indah khabar dari rupa..hu3..Lebih baik aku beli aiskrim 1 Malaysia..ha3

::.. 3 3 Sekupang..::


Salam sume..lama da aku tak menghapdate blog nih..Idea mencurah-curah ke ladang gandum tapi penyakit M aku mengatasi segalanya..chewahh..Okay kita straight to da point je eh..Baru-baru nih dalam semangat mengemas rumah aku berkobar-kobar aku terjumpa handset yang da lama aku tak jumpa. Lepas aku beli handset baru, 3310 tue aku bagi kat mak aku. Abes madu sepah dibuang..he3.. Bila aku tanya mane handset yang aku bagi tue mak aku dengan riak muka die yang takde rasa bersalah bagitau yang handset tue da hilang. Aku tanya betol kew da hilang. Aku tanya lagi sekali sebab nak dapatkan kepastian sebab mak aku ni selalu sangat membelitkan fakta...ha3..Alih-alih 2 minggu lepas aku terjumpa handset 3310 aku tue kat dalam almari baju mak aku. Dengan perasaan sedih dan dukacitanya aku mengeluh. Kepada Puan Jasmina anda telah menipu anakmu yang tak berdosa nih...ha3,,poyo jew statement aku nih...

Sayang betol aku dengan handset aku nih sebab banyak sangat suka duka aku dengan handset nih..(nak kasi mood sedih cket..ha3)..3310 nih handset pertama aku. Aku nih antara orang yang lambat dalam bab-bab teknologi nih coz aku dapat handset pertama lepas Form 5. Sekarang budak-budak umo 7 tahun pon da ade handset siap ade 3g lagi..Handset ni pernah gak kena baling kat hostel. Nasib baik tak terkelur dari tingkap bilik..ha3..Handset ni jugak pernah mendapat mesej jiwang. Kali pertama aku dapat mesej jiwang. Tapi malangnya mesej tue tak sempat hidup lama dalam handset tue coz aku terus delete. Mesej tue pon aku tak sempat baca habis sebab ayatnya terlalu maha jiwang. Padan muka dengan orang yang hantar mesej tue sape suruh hantar mesej dengan budak heartless semester 1 macam aku..Handset ni jugak pernah dapat call dari budak yang tak reti tido malam yang mengganggu budak heartless tengah lena dibuai mimpi.ha3. Lepas 2 3 patah dak laki tue cakap aku dengan sepantas kilatnya endcall...Handset ni aku sempat pakai sampai semester 1 jew...Lepas semester 2 aku da tukar handset baru..Almaklum la poket penuh dengan duit PTPTN...ha3..

Thursday, July 29, 2010

::..Contest Design Blog Untuk Cik Niesa..::

Salam sume...Ni first time aku wat contest untuk bloggerz..First contest nih aku nak wat contest design blog..Disebabkan aku nih terlalu buta photoshop (ha3) so aku nak minta korang wat design blog untuk aku..Da berbulan-bulan aku bertapa kat gua tapi tak jugak lulus lesen photoshop...hu3...Okay, skang kita straight to the point eh...Banyak sangat da merapu nih..hu3..

Syarat-syarat penyertaan:
1. Mestilah warganegara Malaysia...hu3..(betol2 nih..bukan gurauan eh..cz tak larat cik niesa nak mengepos luar dr Malaysia..he3)
2. Design mestilah bertemakan vintage atau kanak-kanak riang.(sungguh melampau temanya...hik3).
3. Wat satu entry tentang design korang dan tinggalkan link entry korang kat bahagian comment nih.Tajuk entry korang mestilah 
"Contest Design Blog Untuk Cik Niesa"
4. Kene jadi follower aku dulu...ha3..gurau jew la....
5. Tarikh tutup penyertaan pada 31 Ogos 2010...
6. Design untuk blogspot dan bukan wordpress..

Hadiah belom lagi ditentukan...Tapi yang pasti hadiah bernilai RM30...Selamat Berjaya!!!!!

Nama peserta akan di hapdate dari semasa ke semasa...

Wednesday, July 28, 2010

Sorry


I’m sorry of being so emotional
I’m sorry of being so possessive
I’m sorry that I cry for you
I’m sorry because I can’t live without you

I’m sorry for the tears you shed
I’m sorry for the damage I made
I’m sorry I’ve made you sick
Sorry I hurt you so deep

I’m sorry for giving you sleepless nights
I’m sorry for each and every fight
I’m sorry for your pain & agony
I’m sorry for the missing harmony

I’m sorry for my selfish love
I’m sorry for not caring enough
I’m sorry for my restlessness
I’m sorry for the losing grace

I’m sorry my friend I made you mad
I’m sorry darling you are so sad
Sorry for not giving you any happiness
Sorry because it’s my disgrace

I’m sorry for thinking of you so very much
I’m sorry I always miss your touch
I’m sorry of being so mad about you
I’m sorry for my every blue
I’m sorry of being so immature
I’m sorry now that can’t be cured
I’m sorry of being myself
I’m sorry that I’ve failed

I’m sorry and sorry again
I’m sorry of being insane
But believe me that I love you
Should I say sorry for that too?

Saturday, July 10, 2010

13 Julai

Entry yang bertajuk 13 Julai tapi aku post 11 haribulan...he3...Aku post awal sebab aku takut aku tak sempat nak post entry nih atas sebab-sebab yang tak dapat dielakkan he3 (aku asyik2 tak dapat elak coz aku ni bukan pakar men elak)..


MyHotComments.com


MyHotComments.com


MyHotComments.com


This is what I call luv: MyHotComments.com


p/s: Speachless...

Resepi sayur paku masak belacan


Bahan-bahan A
2 ulas bawang putih
2 ulas bawang merah
2 ulas bawang putih
Belacan
Ikan bilis
2 biji cili

Bahan B
2 ikat paku pakis (makan untuk 5 orang)
SecubitAjinomoto
Secubit garam

Cara Memasak:
1. Bahan-bahan A ditumbuk dan pastikan bahan-bahan tersebut ditumbuk dengan lumat.
2. Panaskan minyak dan tumis bahan-bahan A tersebut sehingga naik bau.
3. Selepas bahan-bahan tersebut naik bau, masukkan sayur paku yang telah dibasuh ke dalam kuali.
4. Masukkan sedikit air dan kacau sehingga masak.


5. Akhir sekali letakkan secubit ajinomoto dan garam.

P/S: Saya budak baru blaja...First time wat entry resepi...hu3

Kisah Aku dan Wayang Cathay



Salam sume..Ari nih aku nak cite kat korang pasal pengalaman aku tengok wayang kat Cathay yang ala-ala zaman P.Ramlee gitu.he3..Mesti korang tak caya kan..Still ade ke panggung wayang Cathay masa aku kecik?..Aku nih kira bernasib baik dapat pegi sebab setahun lepas aku pegi panggung wayang tue da tutup...Masa tue umo aku dalam 7 tahun gitu. Filem yang aku tengok masa tue kalau tak salah aku filem Sembilu 2...hik3..Kecik-kecik dulu aku da pandai jiwang2 nih. Aku minat sangat filem kalau ade Awie dan Erra Fazira. Kira sume filem dorang aku tonton termasuklah Bara, Gemilang, Maria Mariana dan Sembilu...Walaupun filem dorang berkonsepkan jiwang (chewahhh...ha3) aku layannn gak walaupon belom cukup umo..he3..
Okay sekarang aku nak cite kat korang first time aku masuk panggung wayang Cathay..Korang pon tau kan panggung Cathay lama macam mana rupa dia..Sebelum aku masuk tue mak saudara aku sempat gitau nanti kalau da duduk dalam panggung jangan lupa simpul kaki takut tikus merayap kat bawah kerusi silap-silap kaki korang kena jilat dek tikus a.k.a penghuni setia cathay (uwekkkk...rasa nak muntah lak..hu3). Bila melangkah je dalam panggung tue hanya Allah je yang tau macam mana keadaan panggung tue yang penuh dengan sampah sarap dan jerebu buatan hasil daripada perokok yang takde kesedaran fizik...opsss salah, kesedaran sivikla...he3..Nak tak nak terpaksa je aku redah sebab da terlalu obses nak tonton cite sembilu..Yang paling aku bengang masa tue da ar panas dalam panggung tue tengah aku syok2 tengok ade ar satu kaki yang boleh aku katakan seperti kaki bapak gorila hinggap kat belakang kerusi aku. Mentang-mentang ar aku ni budak kecik  masa tue (masa tue je eh..ha3) suke suki je die letak kaki die kat belakang kerusi aku..Kalau la aku ade gergaji nak je aku kerat kaki die..Lagi satu yang aku tak puas ati masa tue, da ar aku budak kecik sempat gak dorang wat filem sendiri arahan yusof selam (ha3) kat belakang...Masa kitorang pegi tengok wayang mak saudara sempat gak beli aku keropok, air coca cola dan gula batu tapi bila da masuk dalam panggung tue aku tak jamah pon..Mana ade selera lagi aku nak makan kalau panggung da macam kandang ayam..Alih2 makanan tue kitorang makan kat umah jew.he3..Tapi zaman sekarang da ok sebab keadaan panggung yang bersih dan selesa tak macam dulu..Tapi satu jew benda yang tak dapat dibuang sampai sekarang..Korang nak tau tak ape?????...Jawapannya....jeng3..he3..Dari dulu sampai sekarang ade jew orang yang tengok wayang sambil wat filem kat belakang....Betol tak????..ha3..


P/S: Sampai sekarang aku minat lagu bara, ratuku, tragedi oktober, maria-mariana, di ambang wati...hik3

Kisah aku dengan budak sekolah yang terlebih makan ayam KFC

Gambar Hiasan

Salam sume...Malam nih aku nak cite korang pasal budak sekolah rendah yang terlebih makan ayam KFC. Korang tau tak nape aku bagitau korang gitu???.ha3. Empat ari lepas berlaku kejadian yang bleh aku anggap budak terlebih asam jawa sebab masa aku jemur kain kat depan rumah aku ade ar segerombolan budak sekolah rendah yang lalu kacau aku. Entah ar dalam dua tiga minggu ni ade je benda2 yang ngok ngek berlaku kat aku masa aku nak jemur baju. Okay, kita sambung lagi eh. Segerombolan BUDAK tue bleh la aku agak umur dorang dalam 11 tahun gitu sedangkan aku nih 21 tahun. Ape punye budak la zaman sekarang suke suki je kacau orang tak kira umur. Aduhh..Ini ar akibat budak zaman sekarang yang terlebih makan ayam KFC dan perangai pon da macam ayam da..hu3..Nak je aku bagi sound cket kat dorang tapi nanti bila aku sound jiran-jiran aku cop aku perempuan gila plak coz gaduh dengan budak kecik. (Muda2 da jadi gila..Ape kess..ha3.)..Aduhh.. So, aku diam jew la sambil mengfokuskan diri menjemur baju yang masih melambak..hik3. Sedangakan dalam ati nak je aku tenyeh2 je muka dorang dengan bakul kain.ha3. Kalau anak aku buat gitu huhh siap la dorang (macam la aku ni da kawen..ha3)..
Kesimpulannya, jangan galakkan anak anda makan ayam KFC...ha3..Suke suki jew aku larang budak kecik makan ayam KFC..ha3..

P/s: Teringin nak makan ayam goreng...hu3...sedap..nyum3

Kisah Aku dan Telur Ayam

Salam sume...Lama da aku tak menghupdate blog ni eh atas sebab-sebab yang tak dapat dielakkan.hik3. Okay lah. Ari nih aku nak bagitau korang pasal telur ayam. Mesti korang tertanya nape aku nak cite pasal telur ayam plak kan sedangkan banyak lagi benda yang bleh di cite terutamanya bola. Tapi aku tetap gak nak cite pasal telur ayam nih.he3.(ngada2 je aku). Minggu lepas aku goreng telur ayam, dalam syok2 aku nak pecah telur tue aku tengok telur kuning ayam tue ade 2. Masa aku tengok telur kuning tue kepala aku ligat berfikir gak. Kata orang dulu-dulu la eh kalau kita makan makanan yang pada asalnya diciptakan oleh Allah 1 tiba-tiba bleh jadi kembar siam tue (he3) kalau dimakan orang cakap bleh dapat anak kembar (ha3). Tanpa berlengah lagi aku pon goreng la telur tue dan sebelum aku bagi orang lain makan aku makan dulu (dalam hati teringin nak dapat anak kembar. Taknak beranak banyak kali tue sebab nak beranak kembar jew..ha3). Betul ke tidak kepercayaan tue aku pon tak amik port sangat. Syirik ye kawan-kawan he3. Kebetulan kita cite psal makanan yang tiba2 dilahirkan kembar siam ni, dulu aku pernah jumpa jantung pisang, pisang, limau kasturi kembar siam.

Haa...tue ar bentuk telur kuning yang aku jumpa ari tue. Rasa tetap sama eh walaupun telur kuning tue kembar siam.ha3. Sorry tak de gambar yang real sebab ari tue fon aku lowbat tarak dapat amik gambar. Jangan korang cakap aku auta plak sebab takde gambar yang real..hik3..Tata tutu...daaaa..