ShoutMix chat widget

::..Geng Cik Niesa..::

Sunday, August 1, 2010

Bagaimana Nak Kekalkan Duit Tabung Versi Cik Niesa


Salam sume..Ari ni aku nak bagi tips bagaimana nak kekalkan duit tabung. Pose pon da nak dekat dan raya pon da hampir nak menjelang..chewahh. Bahasa ko..hak3..Aku tau masa raya tue la korang sebok nak mengumpul duit raya. Umo macam aku nih masih dapat duit raya ke..hu3..Time raya nanti aku dengan condifentnye korang mesti dapat banyak duit raya kan..Apa kata duit yang korang dapat dapat tue nanti korang simpan dalam tabung. Selain dapat membantu ketika kecemasan, isi tabung tue gak bebas dari keuntungan riba...ha3.. Bak kata pepatah, berdikit-dikit lama2 jadi bukit. Masalahnya adalah untuk mengekalkan duit tabung daripada terusik. Walaupun ambil sedikit2, lama2 akan abes gak. So, aku dengan berbesar hati nak bagi korang tips macam mane nak kekalkan duit dalam tabung..

1. Bila korang nak menabung, korang jangan lupa tukar duit not kertas kepada duit syiling satu sen..ha3..Sure korang takkan belanja duit tue..
2. Upah samseng yang akan memukul andainya korang mengorek tabung. Kalau korang da upah samseng sure korang takut nak amik. Kalau korang nak amik gak sure korang tak dapat duit tue tapi korang dapat penumbuk..he3
3. Minta awek atau pakwe korang simpankan tabung korang. Kalau tak ade pakwe atau makwe suruh kucing kat rumah yang jaga...he3
4. Buat-buat lupa ade duit dalam tabung. Kalau korang jumpe tabung tue gak, korang pura-pura tanya kat orang amende benda ni, ntah2 bom kot..hik3
5.Buatkan tabung yang anti-koreksi aka anti korek isi...he3..Maksud die ciptakan tabung tanpa lubang kat bawah. Baru la selamat..
6. Minta emak korang sorokkan tabung korang. Kalau emak korang tue jenis berjimat cermat gerenti mak korang gitau korang "aisehmen, sekali emak lupe la kat mane mak sorok daa"...he3

"Renung2kan dan Selamat Menabung"

2 comments:

Mr. J pengeRindu said...

penah pecahkan tabung duit.. hehe


*Kepala Budak Terputus dua akibat bermain " www.pengeRindu.com "

ZACK ENTRY said...

nice tips..=)




salam singgah dari ZACK ENTRY